Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Duplabarackos rétes

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 180 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Uzsonna, Kártyaparti , Teaparti, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Édes, Tésztafélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
2 csomag mélyhűtött levelestészta ? ? ? ? ? ?
40 dkg nektarin 55 0.9 0.5 11.8 1.6 0
40 dkg sárgabarack 49 0.9 0.1 10.2 2 0
15 dkg mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
10 dkg fenyőmag ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál rum 365 52 0 0 0 0
15 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
1 evőkanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 evőkanál narancslikőr ? ? ? 31 0 0
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A gyümölcsöket kimagozzuk és héjukat eltávolítjuk, majd darabokra vagdaljuk. Összeforgatjuk a porcukorral a narancslikőrrel és a citromlével. A mazsolát és a durvára vágott fenyőmagot a rumba beáztatjuk. Legalább egy órát hagyjuk állni mindkét keveréket. Közben a leveles tésztát hagyjuk kiengedni, majd, lisztezett deszkán, nyújtsuk késfok vastagra. A tejfölben keverjük el a tojást és 1 sárgáját és a vaníliás cukrot. A tészták széléből vágjunk egy csíkot a díszítéshez. A tésztalapok középső harmadát szórjuk meg zsemlemorzsával és halmozzuk rá, a lecsöpögtetett és összekevert gyümölcsöket, majd öntsük rá a tejfölös öntetet. A tészta egyik harmadát borítsuk rá a gyümölcshalomra, majd a tészta szélét kenjük meg tojássárgájával és hajtsuk rá a másik harmadot is, a két végét nyomkodjuk le és kissé hajtsuk alá. A tetejét kenjük meg tojássárgájával, szurkáljuk meg, majd tegyük rá a tésztacsíkból vágott díszeket. Ezeket is kenjük le, majd tegyük a rétest sütőpapírral bélelt tepsibe és 200 fokra előmelegített sütőben, süssük kb.35 percig.
Kihűlés után, ferdén szeletelve kínáljuk.



Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)