Áfonyás-almás táska
			
			
				 
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | kalória (kcal)
 | fehérje (g)
 | zsír (g)
 | szénhidrát (g)
 | rost (g)
 | koleszterin (mg)
 | 
								
					| 1 db				
		tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 | 
				
						
					| 5 dkg				
		háztartási keksz | 414 | 9.8 | 6.8 | 78 | 3.3 | 0 | 
				
						
					| 1 csipet				
		konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 csomag				
		mélyhűtött levelestészta | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| 80 dkg				
		alma   | 35 | 0.4 | 0.4 | 7 | 2.3 | 0 | 
				
						
					| 2 evőkanál				
		margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| 10 dkg				
		cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 teáskanál				
		fahéj | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 csipet				
		szerecsendió | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 20 dkg				
		áfonya | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
		| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | 
		 
		
		
						
			Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Elkeverjük a cukorral és a fűszerekkel, majd fél óra pihentetés után, jól kicsavarjuk. A felhevített vajon átpároljuk és hűlni hagyjuk. Amikor kihűlt, belekeverjük, a darált kekszet és az áfonyát. A leveles tésztát kockákra vágjuk, a közepükbe halmozzuk a tölteléket és a sarkait középre hajtjuk. A tészta összeérő részeit és a tetejét kenjük le felvert tojással. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, majd 220 fokra előmelegített sütőbe, 20 perc alatt, aranybarnára sütjük.
Tálalás előtt meghinthetjük porcukorral.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)