Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ribizlis batyu túróval

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Reggeli, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Hétvégi ebéd, Csőben sült, Töltött, Kemence, Édes, Tojás, Tésztafélék, Tejtermékek, Gabonafélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 kávéskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál búzadara 0 9.4 1 73.4 7.2 0
25 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
20 dkg ribizli 33 0.6 1.2 7 6.8 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csomag mélyhűtött levelestészta ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A túrót elkeverjük két tojássárhájával, a darával, a tejföllel, a citromhéjjal és a cukorral. 20 percig pihentetjük, majd beleforgatjuk a sóval kemény habbá vert két tojásfehérjét és a leszemezett ribizlit. A levelestésztát vékonyra nyújtjuk, majd kockára vágjuk, a közepébe teszünk a töltelékből és a négy sarkát behajtva batyukat formálunk. A csücsköket és a tészta tetejét kenjük le felvert tojással. Sütőlapra tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral is.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)