Ribizlis batyu túróval (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Reggeli, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Hétvégi ebéd, Csőben sült, Töltött, Kemence, Édes, Tojás, Tésztafélék, Tejtermékek, Gabonafélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A túrót elkeverjük két tojássárhájával, a darával, a tejföllel, a citromhéjjal és a cukorral. 20 percig pihentetjük, majd beleforgatjuk a sóval kemény habbá vert két tojásfehérjét és a leszemezett ribizlit. A levelestésztát vékonyra nyújtjuk, majd kockára vágjuk, a közepébe teszünk a töltelékből és a négy sarkát behajtva batyukat formálunk. A csücsköket és a tészta tetejét kenjük le felvert tojással. Sütőlapra tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük. Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||