Duplabarackos rétes (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Uzsonna, Kártyaparti , Teaparti, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Édes, Tésztafélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A gyümölcsöket kimagozzuk és héjukat eltávolítjuk, majd darabokra vagdaljuk. Összeforgatjuk a porcukorral a narancslikőrrel és a citromlével. A mazsolát és a durvára vágott fenyőmagot a rumba beáztatjuk. Legalább egy órát hagyjuk állni mindkét keveréket. Közben a leveles tésztát hagyjuk kiengedni, majd, lisztezett deszkán, nyújtsuk késfok vastagra. A tejfölben keverjük el a tojást és 1 sárgáját és a vaníliás cukrot. A tészták széléből vágjunk egy csíkot a díszítéshez. A tésztalapok középső harmadát szórjuk meg zsemlemorzsával és halmozzuk rá, a lecsöpögtetett és összekevert gyümölcsöket, majd öntsük rá a tejfölös öntetet. A tészta egyik harmadát borítsuk rá a gyümölcshalomra, majd a tészta szélét kenjük meg tojássárgájával és hajtsuk rá a másik harmadot is, a két végét nyomkodjuk le és kissé hajtsuk alá. A tetejét kenjük meg tojássárgájával, szurkáljuk meg, majd tegyük rá a tésztacsíkból vágott díszeket. Ezeket is kenjük le, majd tegyük a rétest sütőpapírral bélelt tepsibe és 200 fokra előmelegített sütőben, süssük kb.35 percig. Kihűlés után, ferdén szeletelve kínáljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||