Vargabéles
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
3 csomag
réteslap |
348 |
11.6 |
1.2 |
72.1 |
0.7 |
0 |
10 dkg
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
20 dkg
finommetélt |
376 |
13.1 |
1.8 |
76.8 |
0.5 |
68 |
50 dkg
tehéntúró (félzsíros) |
62 |
3.2 |
3.3 |
4.8 |
0 |
0 |
8 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
4 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
1 teáskanál
citromhéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 csomag
vaníliás cukor |
400 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
10 dkg
mazsola |
287 |
2.4 |
0 |
65 |
5.4 |
0 |
ízlés szerint
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A mazsolát öntsük le egy bögre forró vízzel, 20 perc múlva csepegtessük le. Egy tepsit kenjünk ki vajjal, majd a réteslapok felét, rétegenként vajjal olvasztott vajjal megcsepegtetve helyezzük bele. Sós vízben, előírás szerint főzzük ki a metéltet, lecsepegtetve az olajjal forgassuk át. Közben a túrót, a cukor és az olvasztott vaj felével, a tojások sárgájával, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral keverjük el. Forgassuk bele a lecsepegtetett mazsolát és a csipet sóval, majd a félretett cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Öntsük a réteslappal kibélelt tepsibe, hajtsuk rá a kilógó tésztát és a tetejét is fedjük le, rétegenként megvajazott réteslappal. 170 fokra előmelegített sütőben, süssük 45-50 percig. Tálalás előtt 10 percig pihentessük, majd porcukorral meghintve tálaljuk. Ízlés szerint lekvárt kínálhatunk hozzá.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)