Vaníliás kifli
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
25 dkg
finomliszt |
345 |
13.5 |
1 |
70.4 |
0.2 |
0 |
1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
20 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
10 dkg
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
10 dkg
mandula |
610 |
27.6 |
52.2 |
6.8 |
9.8 |
0 |
1 db
vaníliarúd |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A lisztet szitáljuk tálba, a porcukorral, adjuk hozzá a hideg vajat és a hántolt, őrölt mandulát. Gyúrjuk össze gyors mozdulatokkal. Tegyük fóliába és rakjuk hűtőszekrénybe. Másnap vegyük ki a tésztát és sodorjunk belőle ujjnyi vastag csíkokat. A csíkokból formáljunk kifliket. Kb. 80 darab lesz belőle. A kifliket tegyük tepsibe és előmelegített sütőben 10-12 perc alatt süssük világosbarnára. Keverjük össze a kikapart vaníliát a porcukorral és forgassuk meg benne a még meleg kifliket.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)