Vaníliás rebarbara eperhabbal
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 evőkanál
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
35 dkg
eper |
39 |
0.9 |
0.6 |
7.2 |
0.8 |
0 |
1 db
vaníliarúd |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1,5 dl
tramini |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
80 dkg
rebarbara |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 evőkanál
narancslikőr |
? |
? |
? |
31 |
0 |
0 |
4 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Tisztítsuk meg a rebarbarát és vágjuk 3 centis darabokra. A vaníliarudat vágjuk hosszában félbe és kaparjuk ki a belsejét. Tegyük a felaprított rebarbarát, a cukrot, a bort, a vaníliarudat és kikapart belsejét egy lábasba és forrástól számítva főzzük 4-5 percig. Csak addig főzzük míg meg nem puhul. Vegyük le a tűzről és hűtsük le. A megmosott epret tegyük egy mély tálba és pépesítsük botmixerrel majd adjuk hozzá a narancslikőrt és a porcukrot. Keverjük addig míg habos nem lesz a teteje. Tegyük tálkákba vagy poharakba a hideg rebarbarát és öntsük rá az eperöntetet. Kínálhatunk mellé még vaníliafagyit.
Tejszínhabbal és néhány szem erdei szamócával díszítsük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)