prev
  • Túrós spenótgaluska

    19:12
  • Csurgatott tészta

    19:56
  • Szaftos krinolin

    19:49
  • Erdélyi miccs

    19:47
  • Körtebefőtt

    19:34
  • Pacsni

    19:26
  • Mokány tokány

    19:26
  • Herány tokány

    19:25
  • Sültpaprika mártás

    19:19
  • Medvehagymás-sajtos tészta

    19:15
  • Túrós spenótgaluska

    19:12
  • Csurgatott tészta

    19:56
  • Szaftos krinolin

    19:49
  • Erdélyi miccs

    19:47
  • Körtebefőtt

    19:34
  • Pacsni

    19:26
  • Mokány tokány

    19:26
  • Herány tokány

    19:25
  • Sültpaprika mártás

    19:19
  • Medvehagymás-sajtos tészta

    19:15
  • Túrós spenótgaluska

    19:12
  • Csurgatott tészta

    19:56
  • Szaftos krinolin

    19:49
  • Erdélyi miccs

    19:47
  • Körtebefőtt

    19:34
  • Pacsni

    19:26
  • Mokány tokány

    19:26
  • Herány tokány

    19:25
  • Sültpaprika mártás

    19:19
  • Medvehagymás-sajtos tészta

    19:15
  • Túrós spenótgaluska

    19:12
  • Csurgatott tészta

    19:56
  • Szaftos krinolin

    19:49
  • Erdélyi miccs

    19:47
  • Körtebefőtt

    19:34
  • Pacsni

    19:26
  • Mokány tokány

    19:26
  • Herány tokány

    19:25
  • Sültpaprika mártás

    19:19
  • Medvehagymás-sajtos tészta

    19:15
  • Túrós spenótgaluska

    19:12
Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ribizlikrém

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Meleg nyári napokra, Desszert, Buli, Hétvégi ebéd, Főtt, Hideg, Édes, Gyümölcsök, Tejtermékek, Tojás
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg ribizli 33 0.6 1.2 7 6.8 0
3 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
3 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 db tojásfehérje 14 3 0.1 0.2 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál zselatinpor 0 85 0.1 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A ribizlit leszemezünk, de 6 szép fürtöt félreteszünk. Turmixgépben pépesítjük és a cukor felével elkeverve felmelegítjük és belekeverjük a kevés hideg vízben elkevert zselatinport, a zselatin oldódásig kevergetve forraljuk. A tejszínt és a tojásfehérjét, melybe belekeverjük a sót és a maradék cukrot, habbá verjük és a két habot óvatosan összeforgatjuk és eldolgozzuk benne a langyosra hűl ribizlipépet. Tálkákba osztjuk.
Tálalás előtt tejszínhabrózsával és a ribizli fürtökkel díszítjük. Adhatunk mellé babapiskótát.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)