Ribizlikrém
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
60 dkg
ribizli |
33 |
0.6 |
1.2 |
7 |
6.8 |
0 |
3 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
3 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
2 db
tojásfehérje |
14 |
3 |
0.1 |
0.2 |
0 |
0 |
1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
zselatinpor |
0 |
85 |
0.1 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A ribizlit leszemezünk, de 6 szép fürtöt félreteszünk. Turmixgépben pépesítjük és a cukor felével elkeverve felmelegítjük és belekeverjük a kevés hideg vízben elkevert zselatinport, a zselatin oldódásig kevergetve forraljuk. A tejszínt és a tojásfehérjét, melybe belekeverjük a sót és a maradék cukrot, habbá verjük és a két habot óvatosan összeforgatjuk és eldolgozzuk benne a langyosra hűl ribizlipépet. Tálkákba osztjuk.
Tálalás előtt tejszínhabrózsával és a ribizli fürtökkel díszítjük. Adhatunk mellé babapiskótát.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)