Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Meggyparfé

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Főtt, Édes, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg meggy 56 0.8 0.5 11 1 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
3 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
3 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db piskótalap 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojássárgákat a cukorral, a sóval és a tejjel simára keverjük. Gőz felett, kevergetve, sűrűsödésig főzzük. Néha megkeverve hagyjuk kihűlni. A meggyet kimagozzuk és a felét botmixerrel összezúzzuk. A tojásos krémbe keverjük, a meggyszemekkel együtt. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan összeforgatjuk a krémmel. A masszát őzgerinc formába töltjük és a piskótalapot a tetejére tesszük, majd gyengéden rányomkodjuk. Egy éjszakára mélyhűtőbe tesszük. Másnap a formát meleg vizes kendővel áttöröljük és a parfét tálra borítjuk. Fogyasztás előtt fél órával tegyük át, a fagyasztóból, a hűtő sima részébe.
Tálaláskor tejszínhabrózsákkal, meggyszemekkel és citromfűlevélkékkel díszítsük. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)