Meggyparfé
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
50 dkg
meggy |
56 |
0.8 |
0.5 |
11 |
1 |
0 |
2 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
3 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
3 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
10 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 db
piskótalap |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A tojássárgákat a cukorral, a sóval és a tejjel simára keverjük. Gőz felett, kevergetve, sűrűsödésig főzzük. Néha megkeverve hagyjuk kihűlni. A meggyet kimagozzuk és a felét botmixerrel összezúzzuk. A tojásos krémbe keverjük, a meggyszemekkel együtt. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan összeforgatjuk a krémmel. A masszát őzgerinc formába töltjük és a piskótalapot a tetejére tesszük, majd gyengéden rányomkodjuk. Egy éjszakára mélyhűtőbe tesszük. Másnap a formát meleg vizes kendővel áttöröljük és a parfét tálra borítjuk. Fogyasztás előtt fél órával tegyük át, a fagyasztóból, a hűtő sima részébe.
Tálaláskor tejszínhabrózsákkal, meggyszemekkel és citromfűlevélkékkel díszítsük. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)