Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Virsils táska reggelire

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Reggeli, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Hideg téli napokra, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Tojás, Tésztafélék, Zöldség
Hozzávalók

Virsils táska, reggelire
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
3 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
15 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
15 dkg cheddar sajt (chester) 495 25.5 27 37 0 97
3 evőkanál tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
6 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
50 dkg bőrös virsli 265 6.8 23.4 4.7 0 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Pizza alaptészta
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 csomag élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csapott evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Virsils táska, reggelire
A tésztát kinyújtjuk és tenyérnyi téglalapokra vágjuk. Amíg kel a karikára vágott virslit a vaj felében átsütjük, majd lecsepegtetve félretesszük. A tojást a tejjel felverjük, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, majd a virsli olajában rántottává sütjük. Tálra borítjuk és apróra vágjuk. Összeforgatjuk a virslivel, a reszelt cheddar és füstölt sajttal. A tésztalapok közepébe halmozzuk, majd a tészta szélét vízzel megkenve félbe hajtjuk. 20 percig pihentetjük, majd a maradék vajat megolvasztva, lekenjük és a reszelt parmezánnal megszórjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, majd 190 fokra előmelegített sütőben, fél órát sütjük.
Forrón tálaljuk, hidegen kitűnő piknik étel.


Pizza alaptészta
3 deci langyos vízbe keverjük a szárított élesztővel és a fűszerekkel összeforgatott lisztet, majd az olajat is hozzáadva rugalmas tésztává dagasztjuk. Meleg helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Gyengéden átgyúrva kinyújtjuk és már süthető is.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)