Virsils táska reggelire (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Geri A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Reggeli, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Hideg téli napokra, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Tojás, Tésztafélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre: Virsils táska, reggelire
Pizza alaptészta
Virsils táska, reggelire A tésztát kinyújtjuk és tenyérnyi téglalapokra vágjuk. Amíg kel a karikára vágott virslit a vaj felében átsütjük, majd lecsepegtetve félretesszük. A tojást a tejjel felverjük, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, majd a virsli olajában rántottává sütjük. Tálra borítjuk és apróra vágjuk. Összeforgatjuk a virslivel, a reszelt cheddar és füstölt sajttal. A tésztalapok közepébe halmozzuk, majd a tészta szélét vízzel megkenve félbe hajtjuk. 20 percig pihentetjük, majd a maradék vajat megolvasztva, lekenjük és a reszelt parmezánnal megszórjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, majd 190 fokra előmelegített sütőben, fél órát sütjük. Forrón tálaljuk, hidegen kitűnő piknik étel. Pizza alaptészta 3 deci langyos vízbe keverjük a szárított élesztővel és a fűszerekkel összeforgatott lisztet, majd az olajat is hozzáadva rugalmas tésztává dagasztjuk. Meleg helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Gyengéden átgyúrva kinyújtjuk és már süthető is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||