Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Ünnep:

Hétvégi ebéd
(1472 db)

Töltött olajbogyó rántva

Ascoli-ból származó olajbogyót használjunk. Ez jóval nagyobb, mint a hagyományos fajta, általában magozva kapható. Szupermarketekben lehet fellelni, ha találunk, tárazzunk be néhány üveggel. Daráljuk le a kolbászt és a borjúhúst, ... tovább

Töltött padlizsán

Kisebb padlizsánokat válasszunk, majd hosszában vágjuk őket félbe. A húsokat kockázzuk be, úgy, hogy a héját ne vágjuk át, sózzuk meg és hagyjuk 20 percig állni. Ezután öblítsük le és a felszínét olajjal vékonyan megkenve, ... tovább

Töltött szűzpecsenye Sztroganoff után szabadon

A felkockázott bacont süssük zsírjára, majd pároljuk meg rajta a finomra vágott hagymát. Dobjuk rá az apróra metélt gombát és kevés borssal meghintve, süssük el a levét. Óvatosan sózzuk, mert a bacon és az uborka is sós. Végül ... tovább

Töltött tök

A két zsenge tököt hosszában vágjuk félbe, majd a magjait kaparjuk ki. Hámozni nem kell, fogyasztás közben kikaparható a héjából és így jobban egyben marad. A felhevített olajon pároljuk meg a hagymát, majd szórjuk rá a paprikát ... tovább

Tonhal zöldmártással

A zöldfűszereket durvára vágjuk, ráreszeljük a citrom héját, rácsavarjuk a levét, hozzáadjuk a fokhagymát, majd az ecetet és az olajat is hozzáöntve, botmixerrel összezúzzuk. Tegyük hűtőbe két órára, hogy jól összeérjenek ... tovább

Tonhalas-olivás saláta

A tonhal olaját leöntjük és félretesszük. A salátát és a paprikát csíkokra vágjuk. A paradicsomot félbe-negyedbe szeljük. A tojásokat keményre főzzük és kihűtve, karikára vágjuk, az olívabogyókat felkockázzuk. Az ecetből, a ... tovább

Topfa Feingeback

A cukrokat, a lisztet, a sót és a sütőport összeszitáljuk. A mazsola kivételével, a többi hozzávalóval jól elkeverjük. Végül a mazsolát is beleforgatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 200 fokra előmelegített sütőbe ... tovább

Tordai lacipecsenye

A malacgerincen lehetőleg a karaj és a szűz is legyen rajta. Kérjük meg a hentest, hogy vágja ujjnyi szeletekre. A tejbe törjük bele a fokhagymát és keverjük bele a sót. Ha akarjuk vagdossuk be bőrt és az alatta lévő zsírt. Tegyük ... tovább

Tordai malacpecsenye bográcsban

A malactarját vastagabbra szeleteljük, majd a bőrét bevagdossuk. A szeleteket sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk. A bográcsban annyi zsírt hevítünk, hogy a szeletek úszhassanak benne. A húsból, csak annyit beletéve, hogy ne hűtse ... tovább

Török spenótsaláta

A joghurtot tüllel bélelt szitába öntjük és fél órát csepegtetjük. Így a török-görög joghurthoz hasonló textúrát érünk el, persze vehetjük az eredetit is, de sokkal drágább. A joghurtot ízesítsük a zúzott fokhagymával, ... tovább