Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tócsni

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Köretek, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Főétel mellé, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Böjt, Buli, Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3-4 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A meghámozott burgonyát, almareszelőn, lereszeljük. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd belekeverjük a tojást és annyi lisztet, hogy a massza összeálljon. Ne pihentessük, mert a burgonya elszíneződik. Bő, forró olajban süssük. Kanállal halmokat rakunk az olajba, majd a hátával lepényekké simítjuk. Egyszer megfordítva, mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Adhatjuk köretnek is, de önmagában, némi fokhagymás tejföllel és egy korsó sörrel... Hm!!!
Csak frissen ropogós!

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)