Tintahal töltve
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
igény szerint
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
2 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
2 evőkanál
mazsola |
287 |
2.4 |
0 |
65 |
5.4 |
0 |
2 evőkanál
fenyőmag |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 evőkanál
kapribogyó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 db
szardella |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
25 dkg
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
4 db
tintahal |
61 |
12.7 |
0.7 |
0.8 |
0 |
170 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Tisztítsuk meg a tintahalat, belezzük ki és távolítsuk el a fejét. Vágjuk le a csápokat és kevés olajon süssük meg egy serpenyőben. Adjuk hozzá a kapribogyót, a fenyőmagot, a mazsolát és a szardella filét, majd kevés vízzel felöntve süssük, amíg a levét elfövi és az ízek összeérnek. Hagyjuk kissé kihűlni, majd keverjük el a pirított zsemlemorzsával, a finomra vágott fokhagymával és petrezselyemzölddel. Ezzel a keverékkel, töltsük meg a tintahalakat, majd a nyílást tűzzük be fogpiszkálóval. Olajjal kikent tepsibe rendezzük a töltött tintahalakat, majd megszórjuk sóval és borssal és megpermetezzük kevés olajjal. 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük és fél órát sütjük. Frissen tálaljuk, megszórva finomra vágott petrezselyemmel. Citromgerezdekkel körberakva adjuk asztalra.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)