Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Töltött cukkini paradicsommártásban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Sós, Hideg, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
20 dkg ricotta ? ? ? ? ? ?
5 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
5 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
igény szerint olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Vastag, úgy kétujjnyi cukkíniket válasszunk. A cukkínik végét vágjuk le, majd vágjuk 3 ujjnyi darabokra. karalábévájó segítségével kaparjuk ki a cukkínik belsejét. Két evőkanál olajon pároljuk át a kis darabokra vágott cukkínibelsőt, közben ízesítsük a zúzott fokhagymával és a zöldfűszerek felével. Amikor megpuhult, keverjük el a ricottával, a zsemlemorzsával és a reszelt parmezánnal. A keveréket töltsük a cukkínik üregébe. A maradék olajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, majd öntsük rá, a paradicsomkonzervet, a levével együtt, adjuk hozzá a fűszereket, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A paradicsommártást simítsuk tepsibe és állítsuk bele a cukkiniket, melyeknek a tetejébe nyomjunk egy-egy olívabogyót. A tepsit fedjük le alufóliával és 200 fokra előmelegített sütőben pároljuk 20 percig. A töltött cukkíniket tegyük tálra és az alatta maradó mártást törjük át botmixerrel. A szószt részben rá, részben mellé öntve, tálalhatjuk meleg vagy hideg előételként. Könnyű vacsorának is pompás.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)