Töltött cukkini paradicsommártásban
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
3 db
cukkíni |
31 |
1.5 |
0.4 |
5.3 |
0.8 |
0 |
20 dkg
ricotta |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
5 dkg
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
5 dkg
parmezán sajt |
375 |
22.6 |
29.7 |
1.6 |
0 |
0 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
2 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1 teáskanál
bazsalikom |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
oregánó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
igény szerint
olívabogyó |
138 |
1.4 |
13.9 |
1.8 |
2.4 |
0 |
1 doboz
hámozottparadicsom-konzerv |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Vastag, úgy kétujjnyi cukkíniket válasszunk. A cukkínik végét vágjuk le, majd vágjuk 3 ujjnyi darabokra. karalábévájó segítségével kaparjuk ki a cukkínik belsejét. Két evőkanál olajon pároljuk át a kis darabokra vágott cukkínibelsőt, közben ízesítsük a zúzott fokhagymával és a zöldfűszerek felével. Amikor megpuhult, keverjük el a ricottával, a zsemlemorzsával és a reszelt parmezánnal. A keveréket töltsük a cukkínik üregébe. A maradék olajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, majd öntsük rá, a paradicsomkonzervet, a levével együtt, adjuk hozzá a fűszereket, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A paradicsommártást simítsuk tepsibe és állítsuk bele a cukkiniket, melyeknek a tetejébe nyomjunk egy-egy olívabogyót. A tepsit fedjük le alufóliával és 200 fokra előmelegített sütőben pároljuk 20 percig. A töltött cukkíniket tegyük tálra és az alatta maradó mártást törjük át botmixerrel. A szószt részben rá, részben mellé öntve, tálalhatjuk meleg vagy hideg előételként. Könnyű vacsorának is pompás.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)