Töltött cukkini paradicsommártásban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Sós, Hideg, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
Vastag, úgy kétujjnyi cukkíniket válasszunk. A cukkínik végét vágjuk le, majd vágjuk 3 ujjnyi darabokra. karalábévájó segítségével kaparjuk ki a cukkínik belsejét. Két evőkanál olajon pároljuk át a kis darabokra vágott cukkínibelsőt, közben ízesítsük a zúzott fokhagymával és a zöldfűszerek felével. Amikor megpuhult, keverjük el a ricottával, a zsemlemorzsával és a reszelt parmezánnal. A keveréket töltsük a cukkínik üregébe. A maradék olajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, majd öntsük rá, a paradicsomkonzervet, a levével együtt, adjuk hozzá a fűszereket, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A paradicsommártást simítsuk tepsibe és állítsuk bele a cukkiniket, melyeknek a tetejébe nyomjunk egy-egy olívabogyót. A tepsit fedjük le alufóliával és 200 fokra előmelegített sütőben pároljuk 20 percig. A töltött cukkíniket tegyük tálra és az alatta maradó mártást törjük át botmixerrel. A szószt részben rá, részben mellé öntve, tálalhatjuk meleg vagy hideg előételként. Könnyű vacsorának is pompás. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||