Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Thai fűszeres marha

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Sörözés, borozás, Hirtelen sült, Wok, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
4 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 késhegynyi szerecsendió 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 evőkanál mandulalapocska 0 ? ? ? ? ?
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
1 maréknyi mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A marhahúst tegyük a mélyhűtőbe 20 percre, így féldermedten, vékony szeletekre tudjuk vágni. Felszeletelés után, hagyjuk, szobahőmérsékletűre, melegedni. Közben a hagymaféléket vágjuk apróra, a félbevágott paradicsom belsejét nyomjuk ki, a húsát metéljük fel. A mazsolát áztassuk be langyos vízbe. A wokban olajat forrósítunk és a marhaszeletkéket 2 percig kevergetve sütjük benne, majd a hagymát hozzáadva még két percig sütjük. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomot, a fokhagymát, a mazsolát és a fűszereket. További négy percig sütjük, folyamatosan, kevergetve. A végén belekeverjük a finomra aprított korianderzöldet és lefedve állni hagyjuk, úgy négy percig. Tálalás előtt meghintjük a szárazon megpirított mandulával.
Párolt rizzsel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)