Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pasanda csirke curry

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 0 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Sörözés, borozás, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Csípős, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gyümölcsök, tavaszi-koranyári receptverseny, Wok
Hozzávalók

Pasanda csirke curry
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1/2 evőkanál garam masala 0 ? ? ? ? ?
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 dl kókusztej 10 0.3 0.4 1.4 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 csipet fahéj 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 csipet kardamom 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál római kömény 0 0 0 0 0 0
1 kevés olaj 899 0 99.9 0 0 0
60 dkg csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

A páchoz
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3-4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2-3 db zöld chili 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1/4 teáskanál chilipor 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kurkuma 0 0 0 0 0 0
2 teáskanál koriander (mag) 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Pasanda csirke curry
A csirkemellet vékony csíkokra vágtam, lehet marha vagy sertéshúst is használni. A leturmixolt pácot beleöntöttem egy tálba és hozzáadtam a csirkemellet. Összekevertem és hagytam pácolódni egész délután a hűtőben, de lehet egész éjszaka is pácolni. Mielőtt nekiálltam a főzésnek, előtte 30 perccel kivettem a hűtőből, hogy ne legyen jéghideg.
Egy nagyobb serpenyőben (lehet wokban is) vajat olvasztottam, beletettem a száraz fűszereket, pár percig pirítottam, majd hozzáadtam a hagymát is és aranysárgára pirítottam. Kész aromaterápia, isteni, legalábbis én nagyon szeretem:)
Hozzáadtam a bepácolt csirkét, kb 5 percig erős lángon kevergetve pirítottam. Majd közepes hőmérsékleten lefedve pároltam. Amikor a csirke megpuhult, (nem kell hozzá sok idő) akkor hozzáadtam a tejszínt és a tejfölt. Általában kókusztejet használok, de most nem volt otthon. Az egészet jó krémesre besűrítettem, hozzáadtam még a garam masalát és a legvégén az apróra vágott korianderlevelet. Volt egy fél csomag thai zöldségkeverékem a fagyasztóban, így azt is beletettem, nagyon jó lett. Általában szoktam zöldségeket belekeverni attól függően, hogy éppen mi van otthon. Rizzsel tálaltam, de finom indiai kenyérfélékkel is, pl. naan, roti, chapati. Mi nagy rajongói vagyunk az indiai konyhának, ha még nem kóstoltatok curryt, akkor ezzel kezdjétek.

A páchoz
A hagymát és a gyömbért reszelve, a fokhagymát összezúzva, a fűszereket megőrölve, a többi hozzávalóval együtt betettem a turmixgépbe és pürésítettem.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)