Ázsiai narancsos chilis csirke
Hozzávalók
Ázsiai narancsos chilis csirke
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
60 dkg
csirkemell |
110 |
24.7 |
1 |
0.5 |
0 |
60 |
2 evőkanál
szójaszósz |
66 |
10.5 |
0.1 |
5.6 |
0 |
0 |
2 evőkanál
gyömbér |
61 |
2.5 |
0.8 |
11 |
0 |
0 |
2 evőkanál
balzsamecet |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3-4 adag
étkezési keményítő |
344 |
0.5 |
0 |
86 |
0 |
0 |
igény szerint
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Narancs szósz
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 teáskanál
étkezési keményítő |
344 |
0.5 |
0 |
86 |
0 |
0 |
1 teáskanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
chilipor |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
balzsamecet |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
3 evőkanál
narancslekvár |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
2-2.5 dl
narancslé 100%-os |
102 |
1.49 |
0.13 |
23.8 |
0 |
0 |
ízlés szerint
chili paprika |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Ázsiai narancsos chilis csirke
A csirkemellfilét vékony csíkokra vágtam, de bármilyen filézett húst lehet használni, sőt nagyon finom sertéshúsból is, sóztam és borsoztam. A sóból csak pici kell, hiszen a szójaszósz is elég sós. A páchoz a szójaszószt, a gyömbért, a balzsamecetet kikevertem, majd beleforgattam a húscsíkokat. Fél órát hagytam állni, majd egyenletesen megszórtam a keményítővel és forró olajban pár perc alatt kisütöttem a húsokat. Nem kell túl sok olaj, éppen csak lepje el a húst. Papírtörlőre szedtem a kisült húst, majd elkészítettem a szószt. A válogatós párom is repetázott, pedig állítólag nem szereti a gyümölcsös húst. Nem is akarta elhinni, hogy narancs van benne. Különleges ízek kedvelői bátran próbálják ki:)
Narancs szósz
Egy serpenyőben elkevertem a narancslevet, narancslekvárt, sót és a balzsamecetet a keményítővel. Habverővel szép simára lehet keverni, majd folyamatosan kevergetve kis lángon besűrítettem a szószt. Ha nagyon sűrű, lehet egy kis vizet adni hozzá. Hozzáadtam az őrölt chilit, ki mennyire bírja a csípőset, annyit tegyen bele, még apróra vágott friss chilit is tettem bele, mert mi nagyon bírjuk:) Ilyenkor meg kell kóstolni, ha túl savanyú, pici cukor, vagy narancslekvár, méz mehet hozzá, esetleg kicsi só, mindenki a saját ízlésének megfelelően ízesítheti. Nagyon szép színe lesz a szósznak és nagyon finom.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)