Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ázsiai narancsos chilis csirke

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hirtelen sült, Buli, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Főtt, Édes, Sós, Savanyú, Csípős, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

Ázsiai narancsos chilis csirke
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
2 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
2 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
2 evőkanál balzsamecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3-4 adag étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Narancs szósz
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 teáskanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál chilipor 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál balzsamecet ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál narancslekvár 0 ? ? ? ? ?
2-2.5 dl narancslé 100%-os 102 1.49 0.13 23.8 0 0
ízlés szerint chili paprika 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Ázsiai narancsos chilis csirke
A csirkemellfilét vékony csíkokra vágtam, de bármilyen filézett húst lehet használni, sőt nagyon finom sertéshúsból is, sóztam és borsoztam. A sóból csak pici kell, hiszen a szójaszósz is elég sós. A páchoz a szójaszószt, a gyömbért, a balzsamecetet kikevertem, majd beleforgattam a húscsíkokat. Fél órát hagytam állni, majd egyenletesen megszórtam a keményítővel és forró olajban pár perc alatt kisütöttem a húsokat. Nem kell túl sok olaj, éppen csak lepje el a húst. Papírtörlőre szedtem a kisült húst, majd elkészítettem a szószt. A válogatós párom is repetázott, pedig állítólag nem szereti a gyümölcsös húst. Nem is akarta elhinni, hogy narancs van benne. Különleges ízek kedvelői bátran próbálják ki:)

Narancs szósz
Egy serpenyőben elkevertem a narancslevet, narancslekvárt, sót és a balzsamecetet a keményítővel. Habverővel szép simára lehet keverni, majd folyamatosan kevergetve kis lángon besűrítettem a szószt. Ha nagyon sűrű, lehet egy kis vizet adni hozzá. Hozzáadtam az őrölt chilit, ki mennyire bírja a csípőset, annyit tegyen bele, még apróra vágott friss chilit is tettem bele, mert mi nagyon bírjuk:) Ilyenkor meg kell kóstolni, ha túl savanyú, pici cukor, vagy narancslekvár, méz mehet hozzá, esetleg kicsi só, mindenki a saját ízlésének megfelelően ízesítheti. Nagyon szép színe lesz a szósznak és nagyon finom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)