Citromos sült bárányvelő
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
4 db
bárányvelő |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
2 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
10 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
feketebors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
fehérbors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 evőkanál
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
2 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
a bárány agyvelőt hideg vízbe tesszük és 10 perc állás után a hártyáit eltávolítjuk. Egy citromhéját lereszeljük és a levét kicsavarjuk. A bárányvelőre öntjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. A vizet sózzuk, hozzáadjuk az egész borsot és a velőt negyed órát főzzük. Lecsepegtetve szeletekre vágjuk és újból megsózva meghintjük liszttel. A felforrósított vajban aranybarnára sütjük, mindkét oldalát. Papírtörlőre téve melegen tartjuk. A zsiradékra öntjük a tejszínt, belecsavarjuk a másik citrom levét és fehér borssal ízesítve összeforraljuk. A bárányvelőt előmelegített tálra tesszük és a mártással leöntve tálaljuk.
Citromgerezdeket és párolt rizst adjunk mellé.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)