| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| igény szerint zsemlemorzsa | 344 | 10.2 | 0.9 | 73.3 | 4.2 | 0 |
| igény szerint tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| igény szerint liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál ecet | 4 | 0.4 | 0 | 0.6 | 0 | 0 |
| 80 dkg sertés agyvelő | 124 | 10.6 | 9 | 0 | 0 | 2000 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A velőt hideg, ecetes vízbe áztatjuk, majd a hártyáit lehúzzuk. Vastag ujjnyira szeleteljük, besózzuk, majd a szokásos módon panírozzuk. Középforró olajban pirosra sütjük.