Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rántott velő

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Előételek, Húsételek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
igény szerint tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
igény szerint liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál ecet 4 0.4 0 0.6 0 0
80 dkg sertés agyvelő 124 10.6 9 0 0 2000
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A velőt hideg, ecetes vízbe áztatjuk, majd a hártyáit lehúzzuk. Vastag ujjnyira szeleteljük, besózzuk, majd a szokásos módon panírozzuk. Középforró olajban pirosra sütjük.
Sült burgonyával és tartármártással tálaljuk,

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)