Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tiramisu hagyományosan

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Meleg nyári napokra, Desszert, Buli, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db tojásfehérje 14 3 0.1 0.2 0 0
3 evőkanál kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
2 dl kávé ? ? ? ? ? ?
1 dl amaretto 0 ? ? ? ? ?
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
5 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
50 dkg mascarpone 450 7 45 2 0 100
2 doboz babapiskóta 389 9.7 4.4 77.7 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Jó minőségű presszókávét, babapiskótát és kakaót használjunk.
A tojássárgájával keverjük ki a cukrot, a teljes oldódásig, majd keverjük bele a likőr felét és a kemény habbá felvert tojásfehérjét. A kávét és a likőr másik felét öntsük össze. Megfelelő méretű tálba simítsuk bele a krém harmadát, erre rétegezzük a kávés elegybe, egy pillanatra, belemártott babapiskóta felét. Ne áztassuk, csak mártsuk és pakoljuk. Ismét krém, babapiskóta, majd a krém utolsó harmada következik. Fóliával takarjuk le és tegyük hűtőbe néhány órára. A kakaóport csak tálalás előtt hintsük rá, mert elázik.
A nyers tojás miatt lehetőleg a készítés napján fogyasszuk el.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)