Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Uzsonna
(459 db)

Coccoli

A liszt közepébe csináljunk mélyedést, öntsük bele a decinyi langyos vízzel és a cukorral elkevert élesztőt. Hagyjuk felfutni, majd a sót és az olívaolajat hozzáadva kezdjük tésztává gyúrni. A végére, összesem kb. 3.5 deci ... tovább

Croque-monsieur

Azt hiszem ez a melegszendvicsek dinoszaurusza, Franciaországban ősidők óta létezik, mintha mindig felszolgálták volna, Asterix óta. Egyszerű, de finom, ne hagyjuk ki! Grillben pirítsuk meg a kenyerek egyik oldalát, majd négyet kivéve, ... tovább

Császárkuglóf

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy nagyobb edénybe szitáljuk. A felfutott élesztőt ráöntjük és összekeverjük, majd a cukrot a vajjal és a tojássárgával jól kikeverjük, végül a tejszínt is hozzáadjuk. ... tovább

Császármorzsa

A lisztet összekeverjük a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Csomómentesre keverjük és legalább egy órát, de lehet egy éjszakát is, pihentetjük. A tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a cukor felét ... tovább

Császármorzsa /Kaisersmarn/

A lisztet elkeverem a búzadarával és a vaníliás cukorral, majd a tejjel. A kapott masszát egy órán át pihentetjük. A tojás sárgáját elkeverjük a cukorral és a citromhéjjal, és beledolgozzuk a pihentetett masszába. A tojások ... tovább

Cseresznyés clafouti

A cseresznyét kimagozzuk. A vajjal kikenünk egy kerek sütőformát. A tészta hozzávalóit habverővel simára keverjük, majd beleforgatjuk a barackot és a sütőformába öntjük. 175 fokra előmelegített sütőben kb. fél óráig vagy ... tovább

Cseresznyés rétes

A cseresznyét kimagozom és elkeverem a cukorral, a fahéjjal és a darált dióval. Ne hagyjuk állni a tölteléket, hogy ne engedjen levet. A vajat megolvasztom egy csészében. Az egyik réteslapot enyhén nedves konyharuhára terítem, ... tovább

Csípős szardíniakrém

Az újhagymát megtisztítjuk és félbe vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. Kiskanálnyi sóval elkeverjük és kicsit állni hagyjuk. A szardíniakonzervet, az olajával együtt, villával áttörjük. Hozzákeverjük a langyos vajat, a ... tovább

Csirkemell citromos pácban

A filézett csirkemellet csíkokra vágjuk. Összekeverjük a csíkokra vágott bazsalikommal, a joghurttal, a lereszelt citromhéjjal és a citromlével. Sóval és borssal fűszerezzük. Fél órát állni hagyjuk, majd forró olajban pirosra ... tovább

Csirkemelles szendvics

A felhevített olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát. A kis kockára vágott csirkemellet megsütjük rajta, közben sóval, borssal ízesítjük, majd hűlni hagyjuk. A bagetteket keresztben és ... tovább