Croque-monsieur
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
5 dkg
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
4 szelet
trappista sajt |
365 |
36 |
2 |
50.3 |
0 |
3 |
4 szelet
gépsonka |
157 |
22.6 |
7.1 |
0.4 |
0 |
70 |
8 szelet
toastkenyér |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Azt hiszem ez a melegszendvicsek dinoszaurusza, Franciaországban ősidők óta létezik, mintha mindig felszolgálták volna, Asterix óta. Egyszerű, de finom, ne hagyjuk ki!
Grillben pirítsuk meg a kenyerek egyik oldalát, majd négyet kivéve, fordítsuk meg a többit és a másik oldalát is pirítsuk meg. A duplán pirított kenyerek egyik oldalát vajazzuk meg, majd terítsük rá a sonka és a sajtszeletet. Gyengén borsozzuk meg, majd a az egy oldalon pirított kenyerek sült oldalát megvajazva ráborítjuk a tetejére. Kissé nyomjuk össze és tegyük vissza grill alá, amíg aranybarna nem lesz. Átlósan kettévágva tálaljuk.
Ezt az egyszerű melegszendvicset kínálják Franciaország szerte, bisztrókban és elegáns éttermekben egyaránt.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)