Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Cseresznyés clafouti

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Hétvégi ebéd, Uzsonna, Édes, Gyümölcsök, Tésztafélék, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kiskanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
5 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
15 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1.5 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1.5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
50 dkg cseresznye 65 0.8 0.3 14 1.9 0
1 evőkanál cseresznyepálinka 245 ? ? ? 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A cseresznyét kimagozzuk. A vajjal kikenünk egy kerek sütőformát. A tészta hozzávalóit habverővel simára keverjük, majd beleforgatjuk a barackot és a sütőformába öntjük.
175 fokra előmelegített sütőben kb. fél óráig vagy tűpróbáig süssük.
Langyosan adjuk asztalra, tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)