| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 evőkanál konyak | 246 | 0 | 0 | 1.7 | 0 | 0 |
| 50 dkg őszibarack | 41 | 0.7 | 0.1 | 9 | 1.7 | 0 |
| 1 db tojássárgája | 54 | 2.4 | 4.9 | 0.1 | 0 | 272 |
| 3 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 1.5 dl tej (2.8%) | 60 | 3.4 | 2.8 | 5.3 | 0 | 10 |
| 1.5 dl tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 |
| 15 dkg liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 5 dkg cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| 1 kiskanál vanília kivonat | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
Az őszibarackot meghámozzuk és darabokra vágjuk. A vajjal kikenünk egy kerek sütőformát. A tészta hozzávalóit habverővel simára keverjük, majd beleforgatjuk a barackot és a sütőformába öntjük.