Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szilvás lepény

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Uzsonna, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Édes, Tésztafélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1.5 kg szilva 47 0.8 0 10.2 1.7 0
1 teáskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az élesztőt a meglangyosított tejben kiskanálnyi cukorral felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a liszttel, a tojással, 8 dkg cukorral és 8 dkg vajjal, ha az edény falától elválik a tészta, letakarva, langos helyen fél órát kelesztjük. Közben a megmosott szilvát kimagozzuk és félbe, negyedekbe vágjuk. A tésztát kinyújtjuk és a maradék vajjal kikent és liszttel megszórt tepsibe terítjük és szorosan kirakjuk a szilvával. A maradék cukorral elkeverjük az őrölt fahéjat és a szilvára szórjuk. 200 fokra előmelegített sütőben kb. húsz percig sütjük.



Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)