Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Meggyes rétes

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Buli, Farsang, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Édes, Tésztafélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg meggy 56 0.8 0.5 11 1 0
20 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 teáskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
6 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
10 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
2 csomag réteslap 348 11.6 1.2 72.1 0.7 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az meggyet kimagozom, majd a cukorral elkeverve állni hagyom. Ha levet engedett lecsöpögtetem, elkeverem a fahéjjal és a durvára vágott dióval. A vajat megolvasztom egy csészében. Az egyik réteslapot enyhén nedves konyharuhára terítem, rétegenként megcsöpögtetem az olvasztott vajjal, majd a töltelék felét az egyik hosszanti szélére halmozom, de előtte meghintem a zsemlemorzsa felével. A két rövidebb szélén egy-egy csíkot szabadon hagyok, ezt behajtom és a tésztát a konyharuha segítségével szorosan feltekerem és sütőpapírral bélelt sütőlapra teszem. A második csomaggal is így járok el. A tetejét lekenem vajjal és előmelegített sütőben, 190 fokon kb. húsz perc alatt aranybarnára sütöm.
Langyosan vágom szeletekre, tálalás előtt hintsük meg bőven vaníliás porcukorral.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)