Császármorzsa
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
3 teáskanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
3 teáskanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
10 dkg
mazsola |
287 |
2.4 |
0 |
65 |
5.4 |
0 |
1 kiskanál
citromhéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 csomag
vaníliás cukor |
400 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
3 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
10 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
5 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
1 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
20 dkg
búzadara |
0 |
9.4 |
1 |
73.4 |
7.2 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A lisztet összekeverjük a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Csomómentesre keverjük és legalább egy órát, de lehet egy éjszakát is, pihentetjük. A tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a cukor felét kikeverjük és a darás masszához adjuk, belekeverve a mazsolát is. A tojásfehérjét a cukor másik felével és csipet sóval habbá verjük, óvatosan a darás masszába forgatjuk.
Nagy serpenyőben felhevítjük az olajat és a vajat, majd a masszát beleöntjük, ha összeállt az alja, fakanállal összetúrjuk és folyamatosan darabolva, kevergetve morzsásra sütjük. Állandó felügyeletet igényel, mert a cukor miatt könnyen megég.
Tálaláskor porcukorral meghintjük és baracklekvárt kínálunk hozzá.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)