Churros
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
6 dkg
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
2.5 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
2 teáskanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
12.5 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
4 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
1 ízlés szerint
kristálycukor |
400 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1 ízlés szerint
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
igény szerint
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Felforralom a tejet és hozzáadom a vajat, a cukrot és a sót, ha a vaj elolvadt, folytonos keverés mellett beleszórom a lisztet és addig kevergetem, amíg az edény falától el nem válik. Kicsit hűlni hagyom a tésztamasszát, majd ha langyos, egyenként belekeverem a tojásokat. Minden tojást gondosan dolgozzunk el a tésztában.
Ízlés szerinti mennyiségben készítsünk fahéjas kristálycukrot. Habzsákból vagy lyukas nylonzacskóból nyomjunk 10 centis kukacokat az előmelegített, 170 fokos olajba és süssük a tésztát aranybarnára. Lecsöpögtetve még forrón forgassuk a fahéjas cukorba.
Adhatunk hozzá lekvárt vagy csokoládészószt.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)