Club szendvics
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 db
csirkemell |
110 |
24.7 |
1 |
0.5 |
0 |
60 |
igény szerint
fejes saláta |
17 |
1.4 |
0.3 |
2 |
1.5 |
0 |
4 db
paradicsom |
22 |
1 |
0.2 |
4 |
1.8 |
0 |
1 fej
lilahagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
8 szelet
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
4 evőkanál
majonéz |
848 |
1.3 |
93.2 |
0 |
0 |
95 |
1 teáskanál
dijoni mustár |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
12 szelet
toastkenyér |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A kicsontozott csirkemellet lapjában két szeletre vágjuk és az olajon aranybarnára sütjük. Lecsepegtetve félretesszük és a zsírjában ropogósra sütjük a megfelezett baconszeleteket. Ezeket is félretesszük. A majonézt elkeverjük a mustárral. Megpirítjuk a toastkenyereket. Egy szelet pirítóst megkenünk a majonézzel, majd ráterítünk egy levél salátát. Elterítünk rajta némi ferdén felszeletelt csirkemellet és sült bacont, erre paradicsomszelet és finomra metélt lilahagyma jön. Betakarjuk egy alsó felén megkent kenyérrel és a felső felét is megkenve, megismételjük a rétegezést. Végül ismét egy alsó felén megkent pirítós következik. Ugyanígy készítjük el a másik három szendvicset. Végül a tornyokat átszúrjuk fogpiszkálóval és átlósan elvágjuk.
A fogpiszkálót eltávolítva fogyasztjuk, rengeteg papírszalvétával tálaljuk. Ez a szendvics csöpögős rendesen, de ennek így kell lennie, ne sajnáljuk hát a majonézt.
Állítólag elegáns klubokból, úgy tiltattak ki bizonyos embereket, hogy ezt a szendvicset rendelték nekik, majd jelezték, hogy az illető még enni sem tud rendesen. Ezt a szendvicset se kézzel, se késsel-villával, nem lehet szalonképesen fogyasztani.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)