Coccoli
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
50 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
1,5 dkg
élesztő |
78 |
16.7 |
1.2 |
0 |
0.2 |
0 |
1 teáskanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A liszt közepébe csináljunk mélyedést, öntsük bele a decinyi langyos vízzel és a cukorral elkevert élesztőt. Hagyjuk felfutni, majd a sót és az olívaolajat hozzáadva kezdjük tésztává gyúrni. A végére, összesem kb. 3.5 deci víz szükséges, de ez nagyban függ a liszt minőségétől. Meleg helyen letakarva kelesszük a kétszeresére. Ez bő egy óra. Szaggassunk a tésztából diónyi gombócokat, majd kicsit ellapítva süssük, bő olajban, megfordítva aranybarnára. Lecsepegtetve tálaljuk, sózzuk meg. Lágy sajtot és valamilyen minőségi sonkát tálaljunk hozzá. Borkorcsolyának kitűnő.
Nem sokban különbözik a magyar lángostól, de mégis más. Érdemes elgondolkozni, mennyire egyformák az egykori szegények ételei.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)