3 deci langyos vízben feloldjuk a cukrot, belekeverjük az élesztőt és egy evőkanál lisztet. Ha felfutott, összedagasztjuk a sóval átszitált liszttel. Fél órát langyos helyen kelni hagyjuk, majd a tésztát olajjal körbekenjük és olajozott kézzel átgyúrjuk. Újabb 10 perc kelesztés után, tojásnyi gombócokra tépjük a tésztát. Ismét hagyjuk 10 percet pihenni, majd a gombócokat kicsit kilapítjuk és a szélétől két ujjnyira fogva, körbe forgatva, a levegőben rázva hagyjuk kinyúlni. A kezünk közben legyen mindig olajos. Így a szélén vastagabb, a közepén vékonyabb tésztát kapunk. Tegyük forró olajba és oldalanként két perc alatt, süssük aranybarnára. Lecsepegtetve tálaljuk. Adhatunk hozzá fokhagymát, tejfölt és reszelt sajtot, de lekvárral megkenve vagy kakaós porcukorral meghintve sem utolsó.
Csak frissen az igazi! Nagyobb társaságra számítva, olcsó, laktató étel. Kis gyakorlattal, kevés munka, sok kaja!