Zsúrkenyér 
			
			
				
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | 
				kalória (kcal) | 
				fehérje (g) | 
				zsír (g) | 
				szénhidrát (g) | 
				rost (g) | 
				koleszterin (mg) | 
				
								
					| 2 dkg				
		élesztő					 | 
					78 | 
					16.7 | 
					1.2 | 
					0 | 
					0.2 | 
					0 | 
				
				
						
					| 3 dl				
		tej (2.8%)					 | 
					60 | 
					3.4 | 
					2.8 | 
					5.3 | 
					0 | 
					10 | 
				
				
						
					| 2 dkg				
		vaj					 | 
					372 | 
					27.7 | 
					28.1 | 
					1.6 | 
					0 | 
					100 | 
				
				
						
					1 db				
		burgonya  					 | 
					94 | 
					2.5 | 
					0.2 | 
					20 | 
					2.5 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 evőkanál				
		konyhasó					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 50 dkg				
		kenyérliszt					 | 
					331 | 
					10.7 | 
					1.9 | 
					71.5 | 
					9.9 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 teáskanál				
		cukor					 | 
					402 | 
					0 | 
					0 | 
					99.9 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
		|  
				az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
				 | 
		 
		
		
						
			A burgonyát héjában főzzük meg vagy használjunk megmaradt főtt burgonyát, a lényeg, hogy burgonyanyomón törjük át. Az élesztőt, a tejet, egy evőkanál lisztet és a cukrot keverjük el, hagyjuk felfutni. A tészta hozzávalóit, a szobahőmérsékletű vajjal dolgozzuk össze és egy órán keresztül. langyos helyen kelesszük a duplájára. Gyúrjuk át és formázzuk veknivé. Tegyük sütőpapírral bélelt sütőformába, majd 180 fokra előmelegített, gőzös sütőben, kb. 40 perc alatt.süssük készre. Ferdén szeletelve szendvicsekhez kitűnő. Szeletelve, kakaóval pompás vacsora.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)