Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zsúrkenyér

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 100 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Főétel mellé, Reggeli, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Advent, Csőben sült, Kemence, Sós, Édes, Hideg, Gabonafélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
3 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
2 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 db burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
50 dkg kenyérliszt 331 10.7 1.9 71.5 9.9 0
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát héjában főzzük meg vagy használjunk megmaradt főtt burgonyát, a lényeg, hogy burgonyanyomón törjük át. Az élesztőt, a tejet, egy evőkanál lisztet és a cukrot keverjük el, hagyjuk felfutni. A tészta hozzávalóit, a szobahőmérsékletű vajjal dolgozzuk össze és egy órán keresztül. langyos helyen kelesszük a duplájára. Gyúrjuk át és formázzuk veknivé. Tegyük sütőpapírral bélelt sütőformába, majd 180 fokra előmelegített, gőzös sütőben, kb. 40 perc alatt.süssük készre. Ferdén szeletelve szendvicsekhez kitűnő. Szeletelve, kakaóval pompás vacsora.












Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)