Zsúrkenyér
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 dkg
élesztő |
78 |
16.7 |
1.2 |
0 |
0.2 |
0 |
3 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
2 dkg
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
1 db
burgonya |
94 |
2.5 |
0.2 |
20 |
2.5 |
0 |
1 evőkanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
50 dkg
kenyérliszt |
331 |
10.7 |
1.9 |
71.5 |
9.9 |
0 |
1 teáskanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A burgonyát héjában főzzük meg vagy használjunk megmaradt főtt burgonyát, a lényeg, hogy burgonyanyomón törjük át. Az élesztőt, a tejet, egy evőkanál lisztet és a cukrot keverjük el, hagyjuk felfutni. A tészta hozzávalóit, a szobahőmérsékletű vajjal dolgozzuk össze és egy órán keresztül. langyos helyen kelesszük a duplájára. Gyúrjuk át és formázzuk veknivé. Tegyük sütőpapírral bélelt sütőformába, majd 180 fokra előmelegített, gőzös sütőben, kb. 40 perc alatt.süssük készre. Ferdén szeletelve szendvicsekhez kitűnő. Szeletelve, kakaóval pompás vacsora.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)