Zsúrkenyér (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 100 perc A recept forrása: Panka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Főétel mellé, Reggeli, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Advent, Csőben sült, Kemence, Sós, Édes, Hideg, Gabonafélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A burgonyát héjában főzzük meg vagy használjunk megmaradt főtt burgonyát, a lényeg, hogy burgonyanyomón törjük át. Az élesztőt, a tejet, egy evőkanál lisztet és a cukrot keverjük el, hagyjuk felfutni. A tészta hozzávalóit, a szobahőmérsékletű vajjal dolgozzuk össze és egy órán keresztül. langyos helyen kelesszük a duplájára. Gyúrjuk át és formázzuk veknivé. Tegyük sütőpapírral bélelt sütőformába, majd 180 fokra előmelegített, gőzös sütőben, kb. 40 perc alatt.süssük készre. Ferdén szeletelve szendvicsekhez kitűnő. Szeletelve, kakaóval pompás vacsora. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||