Hajott fokhagymás buci
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
igény szerint
búzadara |
0 |
9.4 |
1 |
73.4 |
7.2 |
0 |
20 dkg
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
5 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
2 teáskanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
7 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
5 dkg
élesztő |
78 |
16.7 |
1.2 |
0 |
0.2 |
0 |
55 dkg
rétesliszt |
349 |
9.4 |
1 |
73.4 |
7.2 |
0 |
55 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
10 dkg
főtt burgonya |
77 |
2 |
0.01 |
17.5 |
2.2 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A kétféle lisztet és a sót összeszitáljuk. Az élesztőt másfél deci langyos tejben felfuttatjuk. A krumplit áttörjük és a liszttel és az élesztős keverékkel dagasztani kezdjük. A többi langyos tejet fokozatosan dolgozzuk hozzá. Kissé ragadós, lágy tésztát kell kapnunk. Letakarva langyos helyen, kb. egy óra alatt, a duplájára kelesztjük. A vajat megolvasztjuk és a fokhagymát belezúzzuk. A kezünket belemártjuk a vajba és maréknyi tésztadarabot elveszünk. Fél centisre nyújtjuk, majd megkenjük a vajjal, négyrét hatjuk, majd ismét kinyújtjuk. Ismét kenés és hajtás következik. Ezt addig folytassuk, amíg a tésztából tart. Darával kihintett tepsibe rakosgatjuk a bucikat, majd negyed óra kelesztés után, 180 fokra előmelegített, gőzös sütőben, 20-25 perc alatt megsütjük.
Adhatjuk padlizsán- vagy töpörtyűkrém mellé, de bableveshez is finom.
Ízlésünk szerint keverhetünk a liszthez borsot vagy zöldfűszereket is.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)