Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Borogyínói kenyér

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 150 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Előételek, Főétel előtt, Reggeli, Sörözés, borozás, Uzsonna, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Tizórai gyerekeknek , Buli, Böjt, Csőben sült, Kemence, Sós, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1,5 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
47 dkg rozsliszt 346 10 1.1 73.6 5.7 0
8 dkg búzaliszt 350 12.3 1.3 76.3 4.4 0
4 evőkanál rozsmaláta 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
2 evőkanál almaecet ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál koriander (mag) 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál római kömény 0 0 0 0 0 0
5 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rozsmalátára öntsünk 80 ml forró vizet. Kicsit hagyjuk állni, majd az összes hozzávalót dagasszuk össze három, három és fél deci langyos vízzel. Hagyjuk langyos helyen kelni, úgy bő órát, dagasszuk át, majd borítsuk hosszúkás, szögletes formába. 10 perc múlva tegyük 180 fokos gőzös sütőbe és egy órát süssük. Borítsuk ki a formából és rácson hagyjuk kihűlni.
Vajjal, sajttal, ruszlival, esetleg füstölt hallal kínáljuk.
Egy korsó sör és vodka nélkülözhetlen hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)