Borogyínói kenyér (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gépész A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Előételek, Főétel előtt, Reggeli, Sörözés, borozás, Uzsonna, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Tizórai gyerekeknek , Buli, Böjt, Csőben sült, Kemence, Sós, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A rozsmalátára öntsünk 80 ml forró vizet. Kicsit hagyjuk állni, majd az összes hozzávalót dagasszuk össze három, három és fél deci langyos vízzel. Hagyjuk langyos helyen kelni, úgy bő órát, dagasszuk át, majd borítsuk hosszúkás, szögletes formába. 10 perc múlva tegyük 180 fokos gőzös sütőbe és egy órát süssük. Borítsuk ki a formából és rácson hagyjuk kihűlni. Vajjal, sajttal, ruszlival, esetleg füstölt hallal kínáljuk. Egy korsó sör és vodka nélkülözhetlen hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||