Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Svéd lapkenyér (Knäckebröd)

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 0 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel előtt, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Szilveszter, Farsang, Csőben sült, Sós, Hideg, Meleg, Édes, Gabonafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3-4 evőkanál tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 kávéskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
25 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt 0 ? ? ? ? ?
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tészta hozzávalóit késes keverőben összedolgozzuk, annyi tejet adjunk hozzá, hogy kemény tésztává tudjuk gyúrni! Végül, 20 perc pihentetés után, lisztezett deszkán, késfok vastagságúra nyújtjuk. 20 centis körökre vágjuk, majd a közepüket, kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Sűrűn megszurkáljuk a tésztát vagy, a spéci, csücskös nyújtófával átnyújtjuk és kiolajozott tepsiben, 170 fokra előmelegített sütőben, 10 perc alatt, aranybarnára sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
Lekvárral, vajjal vagy sós krémekkel és füstölt lazaccal kínáljuk.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)