Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Ünnep:

Buli
(1735 db)

Zebratorta

A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájákat a kétféle cukorral habosra keverjük. Hozzáadunk 1.2 deci vizet és az olajat, ezzel is elkeverjük, majd részletekben, beleforgatjuk a sütőporral összeszitált lisztet, a tésztát két ... tovább

Zelleres burgonyasaláta

A burgonyát héjában, sós vízben puhára főzzük. Még melegen megtisztítjuk és kis kockára vágjuk. A szárzellert, a leveleivel együtt, felcsíkozzuk. A balzsamecetet, az olajat, a zúzott fokhagymát, a reszelt lilahagymát, cukorral, ... tovább

Zelleres csirkecomb paprikás-mazsolás rizzsel

A csirkecombokat a forgónál kettévágjuk, majd sóval és borssal bedörzsöljük. A felhevített olajban körbesütjük a combokat, majd a borral felöntve, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Ha szükséges a levét kevés forró ... tovább

Zelleres répasaláta

A répát és a retket lereszeljük, a zellert vékonyra vagdossuk. A kefírt elkeverjük a finomra metélt petrezselyemmel, bazsalikommal és a zúzott fokhagymával. Ízlés szerint sózva, borsozva összeforgatjuk a zöldségekkel. Tálalás ... tovább

Zelleres sertéscomb

A felhevített olajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, majd a feldarabolt fokhagymát, a felszeletelt húst és a csíkokra vágott zellert adjuk hozzá. Süssük össze és öntsük fel a borral. Pároljuk puhára, ha szükséges kevés ... tovább

Zelleres tojássaláta

A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk és ha kihűltek, apró kockára vágjuk. A lilahagymát finomra metéljük, a virslit és a szárzellert vékonyra karikázzuk. A majonézt elkeverjük a tejföllel, majd kedvünk szerint ... tovább

Zelleres, almás máj

A felhevített libazsír felén lepirítjuk a félfőre vágott hagymát, hozzáadjuk a vékonyra szelt májat, majd a zúzott fokhagymával, a vékonyra szelt almával és zellerszárral, a fehérborral összesütve tálaljuk. A barna bulgurt a ... tovább

Zimankó leves

Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük és megpirítjuk a zsiradékban a felkockázott hagymát és a répaféléket. Felöntjük vízzel, megfűszerezzük. Hozzáadjuk a feldarabolt burgonyát, majdnem puhára főzzük, ekkor ... tovább

Zöld chili mártás

A felforrósított olajban átpároljuk a finomra vagdalt hagymát, fokhagymát, az oregánót, majd rászórjuk a lisztet és kicsit megpirítjuk. Belekeverjük a kimagozott, apró kockára vágott chilit és felöntjük egy pohár vízzel. ... tovább

Zöldbab saláta, hagymával

A zsenge zöldbab szárát levágjuk és sóval, az egészben hagyott fokhagymagerezdekkel és a babérral ízesített vízben, roppanósra főzzük. Leszűrjük, de a levét ne öntsük ki és hideg vízzel öblítsük le, hogy ne puhuljon tovább. ... tovább