Vegyes tarja Macka módra, kuktában
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 5 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
| 2 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
| 1 evőkanál
pirospaprika |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
6 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
5 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
| 10 dkg
füstölt szalonna |
696 |
9 |
73 |
0 |
0 |
105 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 evőkanál
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
| 50 dkg
marhanyak, tarja |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 50 dkg
tarja |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
72 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A szalonnát kockára vágjuk, majd zsírjára sütjük. Megpirítjuk rajta, a finomra vágott hagymát, a vége felé hozzáadunk 3 gerezd zúzott fokhagymát és a pirospaprikát, hogy ne égjen le, felöntjük a borral, majd összeforraljuk és levesszük a lángról. A szeletekre vágott húsokat sózzuk, borsozzuk, meghintjük a zsemlemorzsával és kiverjük. A pörköltszafttal rétegezve, kuktába tesszük. Takarékon, két órát pároljuk, majd a lángot eloltva, két órát pihenni hagyjuk. Közben a tejfölt, a félretett fokhagymával és sóval, borssal simára keverjük.
A húst a tejföllel megpúpozva, sült burgonyával vagy főtt tésztával, idénysavanyúsággal tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)