Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Velős pirítós

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Előételek, Sörözés, borozás, Főétel előtt, Reggeli, Buli, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint kenyér 251 10 0.8 53.5 1.1 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
1 késhegynyi köménymag 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
40 dkg borjúvelő 113 9 8.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített zsíron megpároljuk, a finomra vágott hagymát és a zöldpaprikát, majd hozzákeverjük a felkockázott paradicsomot és a fűszereket. Zsírjára sütjük és mindig, csak kevés vizet hozzáöntve, pépesre főzzük. Ismét zsírjára sütve hozzákeverjük a hártyáitól megtisztított, kis kockára vágott velőt, majd kevergetve összesütjük. Frissen pirított kenyérszeletekre kenve, forrón tálaljuk.
Remek sör- vagy borkorcsolya.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)