Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rápával sült, fűszeres lapocka szendvicsben

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 220 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Szendvicsek 
Cimkék: Előételek, Reggeli, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Szabadban, Tizórai gyerekeknek , Buli, Csőben sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 db olivás baguette 0 ? ? ? ? ?
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 szem szegfűbors 0 0 0 0 0 0
3 szem szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
80 dkg lapocka (sertés)  286 17.5 23.9 0.3 0 72
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vöröshagymát finomra vágjuk, a répát és a gyömbért lereszeljük, a citrom héját és levét hozzáfacsarjuk, az őrölt fűszerekkel, az olajjal és a borral elkeverjük. A nagyobb darabokra vágott lapockával sütőzacskóba tesszük, jól átforgatjuk, majd két órát pácoljuk. A zacskó tetejét néhány helyen kiszúrjuk, majd 160 fokos sütőben 2 órát pároljuk. Végül 200 fokos sütőben fél órát sütjük. Negyed órát pihentetjük. A húst tálra tesszük, villával szálakra cincáljuk és a szaft sűrűjével, a félbevágott baguettekbe tesszük. Bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)