| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 8 db olivás baguette | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 dl száraz fehérbor | 70 | 0 | 0 | 16 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 3 szem szegfűbors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 3 szem szegfűszeg | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 db
citrom |
31 | 0.4 | 0.6 | 2.3 | 5.3 | 0 |
| 1 evőkanál gyömbér | 61 | 2.5 | 0.8 | 11 | 0 | 0 |
| 2 szál
sárgarépa |
40 | 1.2 | 0.2 | 8.1 | 3.4 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 80 dkg
lapocka (sertés) |
286 | 17.5 | 23.9 | 0.3 | 0 | 72 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A vöröshagymát finomra vágjuk, a répát és a gyömbért lereszeljük, a citrom héját és levét hozzáfacsarjuk, az őrölt fűszerekkel, az olajjal és a borral elkeverjük. A nagyobb darabokra vágott lapockával sütőzacskóba tesszük, jól átforgatjuk, majd két órát pácoljuk. A zacskó tetejét néhány helyen kiszúrjuk, majd 160 fokos sütőben 2 órát pároljuk. Végül 200 fokos sütőben fél órát sütjük. Negyed órát pihentetjük. A húst tálra tesszük, villával szálakra cincáljuk és a szaft sűrűjével, a félbevágott baguettekbe tesszük. Bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.