Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Veseropogós

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Buli, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 db sertésvese 0 17.7 0.6 1.2 0 47
5 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
2 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
igény szerint tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A gondosan megtisztított, kimosott vesét vékony szeletekre vágjuk, majd a szalonna kisütött zsírján pár percig pirítjuk. Közben a szikkadt zsemléket tejben megáztatjuk. Majd jól kicsavarva, a fűszerekkel, a tojások sárgájával, a szalonnapörccel és a veseszeletekkel daráljuk le. Keverjük bele a tojásfehérjéből vert kemény habot, ha túl híg lenne a massza kevés zsemlemorzsát keverjünk bele. Formáljunk lepénykéket és zsemlemorzsába hempergetve, forró olajban süssük pirosra.
Zöldsalátával és aioli mártással tálaljuk.
Előételnek vagy sörkorcsolyának pompás.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)