| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| igény szerint
citrom |
31 | 0.4 | 0.6 | 2.3 | 5.3 | 0 |
| igény szerint
paradicsom |
22 | 1 | 0.2 | 4 | 1.8 | 0 |
| igény szerint
uborka |
12 | 1 | 0.1 | 1.7 | 0.9 | 0 |
| 1 evőkanál tormás majonéz | 234 | 1.7 | 25.1 | 0 | 0 | 53 |
| 1 evőkanál majonéz | 848 | 1.3 | 93.2 | 0 | 0 | 95 |
| 1 üveg ecetes, hagymás hal | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 csomag füstölt lazac | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 csomag füstölt makrélafilé | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A hagymás halat, más néven ruszlit leszűrjük, kiválogatjuk a halat és a hagymát. A hal gerincét villával kihúzzuk és a halat hosszában félbevágjuk, majd gusztusosan feltekerjük. A lazacszeletek rövidebbik szélére kiskanálnyi tormás majonézt teszünk és ezt is feltekerjük. A makréla bőrét lehúzzuk és kis darabokra szedjük, közben a szálkákat eltávolítjuk. A háromféle halat tálra tesszük, az ecetes hagymával, paradicsom és uborkakarikákkal körberakjuk, majd a majonézt a tálközepébe púpozzuk. Végül díszítsük citromkarikákkal.