Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Velős böllértokány

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Szabadban, Hétvégi ebéd, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hideg téli napokra
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db sertés agyvelő 124 10.6 9 0 0 2000
20 dkg sertésmáj 136 19.5 5.3 2.5 0 430
40 dkg sertéscomb  160 17.5 23.9 0.3 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított zsírban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd a vékony csíkokra vágott húst fehéredésig sütjük rajta. Közben zúzott fokhagymával és borssal ízesítsük. Pirospaprikával, sóval és a majoránnával megszórjuk, majd kevés vízzel felöntjük. Fedő alatt, kis lángon félpuhára pároljuk, ekkor belekeverjük a húshoz hasonlóan csíkokra metélt májat. A főzés végén belekeverjük a velőt és beleforraljuk a szaftba.
Főtt burgonyával vagy tarhonyával tálaljuk, némi savanyúság kíséretében.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)