Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vegyes húskockák tasakban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 150 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vegyes húsokból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
1 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 dl fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 kg sertéscomb  160 17.5 23.9 0.3 0 70
1 kg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
1 fej fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Vágjuk a húsokat ujjbegynyi kockára, reszeljük le a zellert és a répát, a hagymákat metéljük finomra. Az összes hozzávalót keverjük el egy mély tálban és lefedve hagyjuk, egy éjszakán át pihenni, a hűtőben. Másnap, alufóliából, a szélét duplán behajtva, 8 zacskót készítünk. A húsokat és a levet egyformán elosztva belemerjük, majd a szabad szélét is duplán behajtva, lezárjuk. Nagy tepsire rakosgatjuk és vizet öntve alá, 200 fokra előmelegített sütőben két órát pároljuk. Mindenkinek egy zárt zacskót adjunk, hogy a finom illatokat érezze bontás közben. A finomra vágott petrezselymet külön tálkában kínáljuk mellé.
Héjában sült burgonyát és sok salátát tálaljunk köretnek.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)