A vajat tésztává dolgozzuk össze a liszttel, a sóval, a pirospaprikával, a borssal, a rummal és a joghurttal. Lisztezett deszkán addig gyúrjuk, amíg elválik a deszkától. Fél centi vastagra kinyújtjuk, és ujjnyi lapokat vágunk ... tovább
Az olajat felhevítjük és aranybarnára pirítjuk benne a finomra vágott hagymát. Közben botmixerrel összezúzzuk a fokhagymát, a bazsalikomot és a paradicsomkonzervet. Ráöntjük a hagymás zsiradékra, sóval, borssal és a chilivel ... tovább
A lapockát, a kétféle hagymát, a vízben megáztatott zsemlét a húsdarálón kétszer áteresztjük. Belekeverjük a fűszereket és a két tojást. A tepsit a vékonyra vágott szalonnával kibéleljük, majd a húsmasszát belesimítjuk. ... tovább
A kukoricát lecsepegtetjük, elkeverjük a finomra vágott lilahagymával és a félbe vágott koktélparadicsommal. A citrom kicsavart levéből, az olajból, só, bors hozzáadásával öntetet keverünk és a finomra vágott petrezselyemzölddel ... tovább
A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk és felkarikázzuk. A csirkecombokat kifilézzük, a csontot a mélyhűtőbe tesszük, máshoz használjuk fel, majd a combfiléket bepácoljuk. A páchoz a porrá tört fűszereket, a zúzott ... tovább
A felhevített olajon a hagymaféléket átpároljuk, majd az apró kockára vágott lapockát fehéredésig sütjük rajta. Az ízesítőket belekeverve, mindig csak kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk. Tört, pirított fenyőmaggal ... tovább
A felhevített libazsírban átsütjük a sózott, borsozott tarját, majd félre tesszük. A sütőzsiradékban megpirítjuk a finomra vágott hagymát és hozzáadjuk a porrá tört fűszereket, majd ráborítjuk a paradicsomkonzervet. Jól ... tovább
A felhevített olajon a finomra vágott hagymát és a lereszelt sárgarépát megpirítjuk. Közben a darált köménnyel, a majoránnával és a borssal fűszerezzük. Sózzuk, majd a csíkokra vágott kellel elkeverjük. Ha a kel összeesett, ... tovább
Megmosott, megtisztított parajt leszűrjük, majd forró serpenyőben megpároljuk, a leveleken maradt víz elég hozzá. Vágódeszkára téve apróra összevágjuk. A vaj felét felmelegítjük, hozzáadjuk az összevágott parajt, sóval, ... tovább
A zsiradékban megsütjük a grillkolbászt, a zsiradékot a továbbiakban másra használjuk fel. A kolbászt hosszában félbe vágjuk. A baguettet keresztben és hosszában félbe vágjuk, majd vaslapon megpirítjuk. Mindkét pirított oldalt ... tovább