Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Padlizsánkrém

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Előételek, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Csőben sült, Grillsütő, Sós, Hideg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
1 kávéskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
5 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 kg padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A padlizsánokat megszurkáljuk és előmelegített 200 fokos sütőben vagy parázs fölött, addig sütjük amíg a héja egészen fekete lesz. Hideg vízzel leöblítjük és a héját lehúzzuk. A hagymával és a fokhagymával tuxmixgépben összezúzzuk, megfűszerezzük, kellemesen pikáns legyen, majd az olajjal habosra keverjük. Kicsit hagyjuk állni, hogy összeérjenek az ízek.Friss vagy pirított kenyérre kenve tálaljuk, paradicsomot feltétlen kínáljunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)