| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint friss citromlé | 45 | 0.4 | 0.1 | 7.7 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál mustár | 169 | 5.7 | 6.4 | 22 | 0 | 0 |
| 1 dl olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 5 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 1 kg padlizsán | 26 | 1.3 | 0.2 | 4.8 | 1.4 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A padlizsánokat megszurkáljuk és előmelegített 200 fokos sütőben vagy parázs fölött, addig sütjük amíg a héja egészen fekete lesz. Hideg vízzel leöblítjük és a héját lehúzzuk. A hagymával és a fokhagymával tuxmixgépben összezúzzuk, megfűszerezzük, kellemesen pikáns legyen, majd az olajjal habosra keverjük. Kicsit hagyjuk állni, hogy összeérjenek az ízek.Friss vagy pirított kenyérre kenve tálaljuk, paradicsomot feltétlen kínáljunk hozzá.